Teraszbeépítés és télikertgyártás

Teraszbeépítés télikertnek Budapesten

Teraszbeépítés télikertnek Budapesten

Alapesetben a teraszbeépítés általában a olcsóbb lehetőség egy télikert létrehozására, mégpedig a következő okok miatt:

Adott infrastruktúra kihasználása. Ha Budapest kertvárosában már rendelkezel családi házad mellett egy meglévő terasszal, akkor beépítésével az infrastruktúrát és alapstruktúrát kihasználhatod. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség új alapok vagy tartószerkezetek építésére, ami költségcsökkentést eredményezhet.

Anyagköltség megtakarítás: a beruházáshoz kevesebb anyag szükséges, mint egy télikert teljes körű építéséhez. Ez magában foglalja az üvegezést, falakat, tetőt és egyéb elemeket. A kevesebb anyaghasználat csökkentheti a költségeket.

Munkadíj: mivel a ház előtti terasz beépítése általában egyszerűbb folyamat, így kevesebb munkadíjat igényelhet, mint egy teljes különálló télikert építése. Ez a munkaköltségek csökkentéséhez vezethet. Continue reading

SEO: Asus laptop töltő, Dell akku

Az ASUS TÖLTŐ weboldal optimalizálása – Google-SEO marketing

asus laptop töltő

Asus töltő transzformer laptophoz

Új keresőoptimalizáló program indításakor előfordulhat, hogy hamarább vannak meg a kulcsszavak, mint a honlap. Ha a számítógépes alkatrészeket is forgalmazó szervizes cég úgy tapasztalja, hogy szaküzletében jól fogy az Asus laptop töltő és a Dell akkumulátor, akkor webáruházat indít. Hogy növelje ennek forgalmát, szeretné a webshop honlapját a két alkatrésznévvel top helyezéshez juttatni.

Ám a főoldalon, amely egyfelől a vállalkozás internetes jelenlétének a letéteményese, másfelől a szervizi szolgáltatások bemutatását szolgálja, ez nem lenne célszerű. Itt egyes a PC-elemeknek, notebook-tartozékoknak nem szükséges külön figyelmet szentelni. A jó megoldás: készüljenek kulcsszavas belső termék-weblapok, tartalmuk legyen az adott terméknevekre nézve releváns.

Webáruházi oldalak kulcsszavas relevanciája

Hogy miben áll a releváns tartalom és kontextus, arról már regéltem más példákat véve sorra. Ezúttal világos, hogy az Asus töltő és Dell laptop akkumulátor témájú egységek kialakításában nemcsak az alapszövegnek, hanem a címeknek és más kiemeléseknek, képek és linkek attribútumainak egyaránt tartalmazniuk kell a márkák és alkatrészek nevét, minél több egymástól eltérő variációban és szövegösszefüggésben.

Nem kétséges, hogy a főszövegben arra kell ösztönözni a szerviz honlapjára látogatót,  hogy keresse a kínálatban az ASUS akkutöltőket. Majd a webáruházba belépve válassza ki azt a modellt, amelyre szüksége van. Érdemes felhívni a figyelmét, hogy nemcsak a gyári, hanem az utángyártott Asus laptop töltők minősége is tökéletes. Mi több, a cég garanciát is ad rá. Ez a további alkatrészekre, legyen az Lenovo kijelző, Apple akkumulátor vagy Acer billentyűzet, egyaránt jellemző.

Laptop szerviz szolgáltatás, online vásárlás – ingyenes beszerelés

Nem árt hangsúlyozni, a készülékek javítását, szerelését és az alkatrészek garancián túli cseréjét végző cég számára nagyon fontos, hogy a vásárlóik és ügyfeleik elégedettek legyenek mind a szolgáltatásokkal, mind a megrendelt termékek minőségével, az adapterek és akkuk esetében a hardver eszközök teljesítményével és kapacitásával – és ez természetesen vonatkozik az Asus márkájú  laptopok AC/DC adaptereire is. Érdemes biztatni a potenciális partnereket, hogy ha bármilyen jellegű segítségre lenne szükségük az Asustól származó akkutöltők, vagy egyéb termékeik kapcsán, a szaküzlet munkatársai mindig a vevők rendelkezésére állnak. Continue reading

SEO tippek ingyen, vagy: árajánlat kérés

SEO tippek ingyen, magyarul < a szakember honlapján

HA TÖBBET igényel ingyenes tippeknél, itt árajánlatot kérhet a következő megbízásokra:

 • weboldal elemzés keresőszempontok szerint, teendők összeírása
 • keresőmarketing tanácsadás honlapelemzéssel, SEO-tippek
 • havidíjas honlap keresőoptimalizálás, tartalomfejlesztés
 • Google helyezés javítása sikerdíjas prémium linképítésel

Üdvözlöm, Balla D. Károly vagyok. Ön a Google keresővel azért találtál rám, mert több weboldalam a TOP10 találatok között szerepel a keresőmarketing és SEO területét érintő kulcsszavakkal. Tanácsot, árajánlatot kérhet, megbízást adhat honlapelemzésre és optimalizálásra, seo szakértő - weblap-maillinkprofil építésre a fenti űrlap kitöltésével vagy írhat levelet az ehhez a honlaphoz tartózó email-címre (katt a képre itt jobbra). Az egyes munkafázisok elvégzésének ára tájékoztató jellegű, a konkrét ár minden esetben egyedi megállapodás tárgyát képezi.

Ingyen tippek kezdő SEO-szakiknak honlapomon

seo tippek ingyen magyarul

Tanácsok, tippek, fortélyok kezdő SEO-szaértőknek

Ha a keresőbe beírjuk a Seo keresőszót, legelőször angol nyelvű találatokat kapunk, de ingyenes seo tippek magyarul is elérhetőek számos weboldalon. Ilyeneket én is készítettem, és nem nehéz őket a szemantikus web hálózatában megtalálni megfelelő kulcsszó-kombinációkkal (a legfelső sorban link is mutat az egyikre).

Érthetően az ingyenes kereső marketing tanácsadás azonban leginkább csak az általános eljárásokat és a legfontosabb szempontokat ismerteti, a műhelytitkaikat és a pontos cselekvési fortélyokat a szakemberek nem szívesen árulják el, ezeket inkább saját munkájukban használják fel. Hogyha az ügyfél weboldal elemzést kér és az optimalizálást ő maga kívánja elvégezni, netán erre van szakképzett webmestere, akkor a honlap elemzés árába beépül a műhelytitkok szellemi értéke, illetve az elemzésre ráfordított idő, az audit programok és tesztek elvégzésének munkaideje, és persze a tanácsok és teendők összeírásával járó munka díja. Magyarán: a NEM ingyenes SEO-tippek ára elég magas, de más webhelyek feljavítására is hasznos tanácsokkal szolgál.

Keresőmarketing tanácsadás – SEM-tippek

A weboldal elemzés szempontjai – árak. Optimalizálás és marketing

keresőmarketing tanácsadás ára

A SEM-tanácsadás ára az elemzés mélységétől függ

Akár a keresőtalálatok marketing célú felhasználásához, akár csupán a honlapon végzendő tartalomoptimalizáláshoz kérjük a szakértő segítségét, ahhoz, hogy jók, eredményt hozók legyenek a keresőmarketing (SEM) tanácsok és/vagy hasznosak legyenek a kapott SEO-tippek ingyen vagy magas áron, ahhoz egyaránt honlapelemzés szükséges. Az ilyen webanalízis több aspektusból történhet, de mivel a cél a Google helyezés javítás és ezen a réven az organikus forgalom növelése és ezzel a bevételnövelés, így értelemszerűen a weboldal elemzés szempontjai sem lehetnek egyebek, mint a Google-keresőszempontok. A vizsgálat a honlaptulajdonos kívánságának megfelelően más-más mélységű lehet. Alapesetben a honlapelemzés és az ehhez kapcsolódó SEO-tanácsok ára így alakul:

 • általános weblapelemzés 10-12 keresőszempont alapján, az eredmények és az optimalizáláshoz szükséges főbb teendők, tanácsok összeírása – 40.000 Ft
 • 15-18 SEO-szempontot, a technikai hátteret is érintő analízis, a jobb helyezések eléréséhez szükséges teendők tételes összeírása magyarázatokkal – 65.000 Ft
 • mélyanalízis kb. 25 keresőszempont alapján, teendők és tanácsok tételes összeírása részletes magyarázatokkal, az előresoroláshoz fejlesztési terv és tartalommarketing-stratégia javaslása – 90.000 Ft

Az organikus Google helyezések javítása a cél

weboldal elemzés szempontjai

A weboldal elemzés célja a Google helyezésjavítás

A nagy tartalomkereső program igen bonyolult algoritmusok alapján rangsorolja a weboldalakat, ennek részletei titkosak és csak a fejlesztő mérnökök által ismertek; a kívülálló seo szakember azonban mégis tájékozódhat azok felől a szempontok felől. amelyek alapján az organikus találatok listája – SERP – összeáll. A webmesterek számára kiadott ajánlások, a keresőpiacit vezető világcég szóvivőinek nyilatkozatai és a saját tapasztalatok alapján a keresőmarketing szakértőnek elég pontos elképzelései vannak arról, mit és hogyan kell elvégeznie, illetve milyen tanácsokat kell adnia egy adott honlappal kapcsolatban ahhoz, hogy pozíciója kulcsszavas találati sorrendben javuljon. Ennek a munkának az összefoglaló neve: honlap keresőoptimalizálás, mindig elemzés előzi meg, és a céltevékenység 3 főbb munkafázisban történik:

 • technikai honlap optimalizálás – pl. feltérképezhetőség
 • tartalmi weboldal optimalizálás – pl, releváns kontextus
 • hivatkozási linkhálózat-építés szemantikus kereséshez

Ez utóbbi a munkafolyamat gerincét manapság a PR cikkes linképítés képezi, a tapasztalt linképítő specialista azonban komplexebb módon fogja fel a feladatot, az árnyalt és közvetett tartalmi összefüggésekre is figyelve, a visszacsatolások sokféleségét alkalmazva végzi munkáját.

A prémium linképítés ára 2021 – tarifacsomagok

A fentebbi űrlapküldésével kreatív, kontextus-alapú linképítésre is kérhet árajánlatot, de rossz minőségű és profilomtól idegen tárgyú honlapokkal nem foglalkozom. Ha a weblap nem megfelelő, előbb tartalomoptimalizálást ajánlok (ehhez adok SEM és SEO szaktanácsot), és csak a weboldal keresőbaráttá és relevánssá tétele után következhet a támogatói webháttér kialakítása. Erről bővebben:

Ingyenes SEM és SEO tippek magyarul a specialista honlapján

A keresőmarketing tanácsadás ingyenes, ha: az érdeklődő megelégszik a SEO-szakember számos weblapján olvasható tippekkel. Komolyabb segítség igényléséhez árajánlat kérés szükséges: keresse a honlap keresőoptimalizálás terén működő szakembert – ehhez üzenetküldő kapcsolati űrlap és email-cím áll rendelkezésére. Tájékozódás ezekkel a kulcsszavakkal:

 • ingyenes seo tippek kezdőknek magyarul
 • pr-cikk linképítés – árak 2021-ben – tarifacsomagok
 • pémium linképítő csomagok ára (60.000 – 200.000 Ft)
 • weboldal optimalizálás és honlapelemzés szempontjai
 • google helyezés javítás és organikus forgalom növelés

INFRAPANEL FŰTÉS | SÖTÉTSUGÁRZÓK | INFRASUGÁRZÓK

Az infrapaneles fűtés előnyei, hátrányai

infrapanel - infra fűtés előnyei

A földgáz sokkal olcsóbb energiaforrás, mint a hálózati villanyáram. Akkor hogyan lehetséges, hogy az elektromos infrafűtés mégis jóval takarékosabb a gázfűtésnél? Olvasd el a részleteket Az infrafűtés előnyei pont alatt.

Mi az infravörös sugárzás és mi az infrafűtés?

INFRAVÖRÖS SUGÁRZÁS | Az elektromágneses sugárzási spektrumnak a látható fénynél nagyobb, de a mikrohullámoknál kisebb hullámhosszúságú tartományát infravörös sugárzásnak vagy (vagy hősugárzásnak) nevezzük (780 nm és 1 mm közötti sáv).

infrasugárzók - infravörös sugárzás

Az infravörös sugárzás jellemzői

Az infrasugarakat az emberi szem nem érzékeli fényként, viszont a bőr receptorai mint melegérzetet regisztrálják.

INFRAFŰTÉS | Azt a fűtési módot, amely az infrasugarakat kibocsátó fűtőtestek révén valósul meg, infrafűtésnek (infrared heating) nevezzük. A gyakorlatban ez az elektromos energiának sugárző hőenergiává alakítása révén történik.

Mi az infrafűtés legfőbb sajátossága?

Az, hogy a hagyományos, konvekciós fűtéssel (kályhák, konvektorok, radiátorok) szemben az infra fűtőtestek a levegőt nem melegíti fel, csak a hősugárzást elnyelni képes fizikai testeket (így a sugárzónában tartózkodó embereket és az elért tárgyakat, illetve főleg felületüket). Ezután a tárgyak (falak, mennyezet, padló, bútorok) továbbadják a hőt a környezetnek, végül felmelegítve magát a levegőt is.

Infrafűtésnél a helyiségben tartózkodók hőérzete 3-5 Cesius fokkal magasabb, mint amekkora adott léghőmérsékletnél konvekciós fűtés mellett lenne.

Mi az infrapanel? Mi a működési elve?

Az infrapanel kifejezést több értelemben is használjuk:

 1. Általános értelemben: Az infravörös sugarakat kibocsátó, inkább lapos, mint testes, főleg falra és mennyezetre szerelhető melegítőkészülék.
 2. Leggyakrabban: Tábla alakú, kifezetten lapos, aktív felületén kerámiaszemcsékkel bevont, passzív oldalán reflexiós hőtükör-szigetelésű, legtöbbször grafitmassza alapú fűtőtest (úgy készül, hogy két műgyanta lap közé magas hőmérsékleten speciális grafitmasszát préselnek, ez a vezetőréteg termeli a hőt villanyáram hatására).
 3. Ritkábban: Nagyobb melegítőkészülék panel alakú fűtőeleme.

Az elektromos infrapanel működési elve a fentebb említett energiaátalakítás és sugárzással történő hőátadás.

A 2. pont alatt említett, 90-130 °C hőmérsékleten sugárzó infrapanelektől egyben-másban eltérő berendezés a sötétsugárzó ( 350-400 °C ) és az infrasugárzó (950-1000 °C). Léteznek továbbá fűtőfilmes infrapanelek, ezek kiválóak padló, fal vagy mennyezetfűtésre.

tükör infrapanel

Infra tükörpanel fürdőszobában

Az elektromos fűtőpanelek felületét gyakran képekkel díszítik, fürdőszobai használatra népszerű a tükör infrapanel.

Az infrapanel-fűtés előnyei – tapasztalatok

1. A közvetlenül érvényesülő hő

Az infravörös sugárzóktól a hőmennyiség nem másodlagosan, azaz nem a levegő közvetítésével, hanem közvetlenül jut el a felhasználóhoz. Ez energiamegtakarítással jár.

2. Zónafűtés, lokális fűtés

Az infrák nem fűtik ki az egész házat vagy a nagy lakást, nem melegítenek üres helyiségeket, nagy csőrendszert, vastag falakat. Célirányosan, az emberek tartózkodási zónájában melegítenek. Ez költségmetakarítást eredményez.

3. Az infrafűtés időfüggvénye optimalizálható

Mivel az infrakészülékek néhány perc alatt meleget produkálnak, csak akkor kell bekapcsolni őket, amikor helyben tartózkodunk. Nagy a megtakarítás.

4. A meleg nem száll fel a mennyezet alá,

mint a konvekciós fűtésnél, így jóval kisebb az energiaveszteség.

5. Nyitott, külső területeken is alkalmazható

A teraszra hiába telepítünk olajkályhát: melege felszáll, elfújja a szél. Az infratermékek hősugárzása kültéri teraszon is melenget.

infrapanel fűtés. webáruház

Az elektromos áram energiáját hatékonyan alakítja hővé az infrapaneles fűtés

Az infrafűtés hátránya: a villany drága, a gáz olcsó

Ahhoz, hogy 1 kilojoule hőenergiát előállítsunk, x köbméter gázra vagy y kilowatt villanyáramra van szükség. Tény: x köbméter gáz kb. feleannyiba kerül, mint y kilowattnyi villany. A földgáz sokkal olcsóbb energiaforrás, mint a hálózati elektromos áram.

Akkor miért is gazdaságos az infrapaneles fűtés?

Azért, mert a gázfűtés során nagy a hőveszteség és sok a fölöslegesen előállított, célszerűtlenül felhasznált energia. De hát fentebb fel is soroltuk… A lényeg az energiahasznosítás optimalizálása térben, időben.

Mi is tehát az infrafűtés hátránya? Talán az, hogy égési sérüléseket okozhat? Igen – de sokkal kevésbé veszélyes, mint egy vasaló!

Az infrapaneles fűtés előnyei sokkal nagyobbak hátrányainál

Ezen a  weboldalon megtudtuk, hogy mi az infravörös sugárzás?

Cáfolható vélemények:

 • az infra sötétsugárzók és mennyezeti infrasugárzók égési sérüléseket okozhatnak
 • az infrapanelek veszélyesek, mert használatuk során tűz keletkezhet
 • a fűtési költség csökkentése lehetetlen, mert olcsó a gáz, de drága a villany áram

Az előnyös és takarékos infrahasználat nyitja: hőeloszlás optimalizálás hatékony energiafelhasználás.

Kültéri infrapanel – Teraszfűtés

kültéri infra panel terasz fűtés

Infra sugárzó kültéri teraszon

Kültéri hősugárzókkal valósítható meg az infra teraszfűtés. Nem alacsonyak ugyan a kültéri infrapanel árak, de a vendéglői kerthelyiségek és teraszok téli komfortjának javítására igencsak jól hasznosíthatók. Az innovatív technológiai takarékos elektromos fűtés lakásban és azon kívül egyaránt.

Honlap optimalizálás

A jelen weboldal az infrabolt.hu webáruház támogatása céljából jött létre. Módszer: prémium linképítés.

Érdemes megismerni olyan fogalmakat, mint karbonszálas technológia, rétegrend, bordázat, mikatermikus hősugárzó, kerámiasugárzó, karbonszál, tükör infrapanel, teraszfűtés, télikert építés, fűtőfólia