Mi fán terem a virtuális asszisztens?

mi a virtuális asszisztensMég mindig vannak olyanok, akik azt feltételezik, hogy egy virtuális asszisztens nem több, mint egy otthon unatkozó anyuka, aki próbálkozik valamit pötyögni a számítógépen, hogy kiegészítse jövedelmét.

A virtuális asszisztens valójában – és jó esetben – egy jól képzett, magas hozzáadott értéket képviselő személy, aki túlterhelt vállalkozóknak segít levenni az adminisztratív terheket a vállukról, akár szaktudást igénylő feladatok elvégzésével.

Milyen jogi keretek között történik a munkavégzés?

A virtuális asszisztenciát leginkább az különbözteti meg a hagyományos munkavégzéstől, hogy a munkavégzés távmunkában történik, a kifizetés pedig számla ellenében történik. A számlaképesség tehát fontos kritérium munkavállalás előtt.

A virtuális asszisztensek szabadúszók, vagy ahogy angol kifejezéssel illetik freelancerek. Ez kulcsfontosságú, mert ha kötött munkaidőben dolgoznának, napi fix órában, akár meghatározott helyen, akkor az már kacérkodás lenne egy burkolt munkavállalói viszonnyal.

Hogyan lehet ügyfelet szerezni virtuális asszisztensként?

Azt tanácsolom, hogy ha most akarsz elindulni ezen az úton és még keresed a lehetőségeket, akkor az első és legfontosabb feladatod, hogy tisztába legyél a saját magad képességeivel. Mert addig nem tudod eladni magad, amíg nem tudod, hogy pontosan miben is vagy te a legjobb. Találd meg azt, amiben jó vagy és amit élvezel.

Ne legyél egyszerre szövegíró, közösségi média szakértő, hirdetéskezelő, grafikus. Mert lehet, hogy mindenhez konyítasz egy kicsit. De a piacnak arra van szüksége, hogy valamiben profi legyél. Ha kiváló az Excel táblázatkezelésben és nem riadsz meg az adatoktól, számoktól, akkor alkoss magadról olyan képet, ahol ez kitűnik. Ne egy legyél a sok közül, hanem legyél te a legjobb valamiben. Continue reading