Teraszbeépítés és télikertgyártás

Teraszbeépítés télikertnek Budapesten

Teraszbeépítés télikertnek Budapesten

Alapesetben a teraszbeépítés általában a olcsóbb lehetőség egy télikert létrehozására, mégpedig a következő okok miatt:

Adott infrastruktúra kihasználása. Ha Budapest kertvárosában már rendelkezel családi házad mellett egy meglévő terasszal, akkor beépítésével az infrastruktúrát és alapstruktúrát kihasználhatod. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség új alapok vagy tartószerkezetek építésére, ami költségcsökkentést eredményezhet.

Anyagköltség megtakarítás: a beruházáshoz kevesebb anyag szükséges, mint egy télikert teljes körű építéséhez. Ez magában foglalja az üvegezést, falakat, tetőt és egyéb elemeket. A kevesebb anyaghasználat csökkentheti a költségeket.

Munkadíj: mivel a ház előtti terasz beépítése általában egyszerűbb folyamat, így kevesebb munkadíjat igényelhet, mint egy teljes különálló télikert építése. Ez a munkaköltségek csökkentéséhez vezethet. Continue reading

Használt laptop diagnosztizálása

Használt laptop diagnosztizálásaTöbb okból is hasznos a használt műszaki cikkek vásárlása, így érdemes ezt a környezettudatos lépést népszerűsíteni. Maga a promotálás számos eszközzel történhet. Az egyik lehetőség: a használtcikk-webáruház keresőoptimalizálása. Érjük el, hogy egyes árucikkek nevére keresve ne csak az új termékeket kínáló szolgáltatások weboldalai kerüljenek fel a találati rangsor élmezőnyébe. Hanem azok a honlapok is, amelyek a használtcikk-kereskedelmet szolgálják és ahol online megrendelhetők ilyen áruféleségek.

Ám ezek beszerzésekor nem árt körültekintően eljárni, a terméket alaposan megvizsgálni. Alább azt vesszük sorra, mit vegyünk figyelembe, ha használt hordozható számítógépet szerzünk be.

Alapos vizsgálat vásárlás előtt

Mindenki számára pénzmegtakarítási lehetőség egy használt notebook vásárlása, de kockázatos befektetés is lehet, ha nem tudod, mit keressél és főleg: hogy mit találtál. A használt laptop diagnosztizálása kritikus lépés annak biztosításához, hogy minőségi terméket kapj, amely megfelel igényeidnek. Érdemes megvitatni a használtan vett mobil számítógép diagnosztizálásának kulcsfontosságú lépéseit.

Bevizsgálásnál az első lépés a fizikai állapot ellenőrzése. Ez magában foglalja a külső karcolások, horpadások és repedések számbavételét. Ezenkívül ellenőrizd a billentyűzetet, az érintőpadot és a portokat, hogy nincs-e rajtuk sérülés vagy kopás jele. Szintén elengedhetetlen a képernyőn az elhalt pixelek, elszíneződések és karcolások felismerése. Ezek a külső fizikai ellenőrzések segíthetnek azonosítani a készülékkel kapcsolatos esetleges problémákat, amelyek nem feltétlenül látszanak meg azonnal. Ha például karcolások vannak a képernyőn, az azt jelezheti, hogy a gépet rosszul kezelték vagy leejtették.

Rosszabb esetben a diagnosztika kezdődhet azzal, hogy kiderítjük, miért nem kapcsol be a laptop. Ehhez számos egyszerű lépést tehetünk, például ellenőrizhetjük a töltőt, a laptop akkumulátorát, a kábeleket, és a töltési led-eket. Ezen kívül az állapotfelmérés során érdemes ellenőrizni a noteszgép külső burkolatát, beleértve a kijelzőt, valamint, ahogy már említettük: a külső portokat és csatlakozókat. Ellenőrizni kell, hogy nincsenek-e rajtuk karcok, sérülések vagy törések.

Statisztikai felmérések alapján a használt notebook diagnosztikai vizsgálata során

a leggyakrabban előforduló hibák ezek:

 • Hardverhiba: a merevlemez meghibásodása, memória-hibák, processzorproblémák vagy hibás videokártya. Ezek különböző módon jelentkezhetnek, például rendszerleállás, lefagyás, kék halál vagy kijelzési rendellenességek formájában.
 • Akkumulátorproblémák: lehet, hogy az akku már nem tartja sokáig a töltést, gyorsan lemerül vagy egyáltalán nem működik. Ez igen negatívan befolyásolhatja géped hordozhatóságát és a felhasználás időtartamát.
 • Kijelzőhibák: előfordulhatnak sötét foltok, feltűnhet a pixelek hibás működése vagy megjelenhetnek kijelzőcsíkok. Ez rontja a felhasználói élményt és megnehezíti az adatok olvasását és megjelenítését.
 • Hűtési problémák: a ventilátorokban vagy hűtőrendszerekben problémákat tapasztalhatunk. Ez a túlmelegedést és a rendszer instabilitását eredményezheti.
 • Operációsrendszer-hibák.
 • Csatlakozóhibák: a csatlakozók, például a USB, HDMI vagy hang csatlakozók hibás működése vagy meghibásodása is gyakori probléma lehet a már nem új gépeknél.

Continue reading

SEO: Asus laptop töltő, Dell akku

Az ASUS TÖLTŐ weboldal optimalizálása – Google-SEO marketing

asus laptop töltő

Asus töltő transzformer laptophoz

Új keresőoptimalizáló program indításakor előfordulhat, hogy hamarább vannak meg a kulcsszavak, mint a honlap. Ha a számítógépes alkatrészeket is forgalmazó szervizes cég úgy tapasztalja, hogy szaküzletében jól fogy az Asus laptop töltő és a Dell akkumulátor, akkor webáruházat indít. Hogy növelje ennek forgalmát, szeretné a webshop honlapját a két alkatrésznévvel top helyezéshez juttatni.

Ám a főoldalon, amely egyfelől a vállalkozás internetes jelenlétének a letéteményese, másfelől a szervizi szolgáltatások bemutatását szolgálja, ez nem lenne célszerű. Itt egyes a PC-elemeknek, notebook-tartozékoknak nem szükséges külön figyelmet szentelni. A jó megoldás: készüljenek kulcsszavas belső termék-weblapok, tartalmuk legyen az adott terméknevekre nézve releváns.

Webáruházi oldalak kulcsszavas relevanciája

Hogy miben áll a releváns tartalom és kontextus, arról már regéltem más példákat véve sorra. Ezúttal világos, hogy az Asus töltő és Dell laptop akkumulátor témájú egységek kialakításában nemcsak az alapszövegnek, hanem a címeknek és más kiemeléseknek, képek és linkek attribútumainak egyaránt tartalmazniuk kell a márkák és alkatrészek nevét, minél több egymástól eltérő variációban és szövegösszefüggésben.

Nem kétséges, hogy a főszövegben arra kell ösztönözni a szerviz honlapjára látogatót,  hogy keresse a kínálatban az ASUS akkutöltőket. Majd a webáruházba belépve válassza ki azt a modellt, amelyre szüksége van. Érdemes felhívni a figyelmét, hogy nemcsak a gyári, hanem az utángyártott Asus laptop töltők minősége is tökéletes. Mi több, a cég garanciát is ad rá. Ez a további alkatrészekre, legyen az Lenovo kijelző, Apple akkumulátor vagy Acer billentyűzet, egyaránt jellemző.

Laptop szerviz szolgáltatás, online vásárlás – ingyenes beszerelés

Nem árt hangsúlyozni, a készülékek javítását, szerelését és az alkatrészek garancián túli cseréjét végző cég számára nagyon fontos, hogy a vásárlóik és ügyfeleik elégedettek legyenek mind a szolgáltatásokkal, mind a megrendelt termékek minőségével, az adapterek és akkuk esetében a hardver eszközök teljesítményével és kapacitásával – és ez természetesen vonatkozik az Asus márkájú  laptopok AC/DC adaptereire is. Érdemes biztatni a potenciális partnereket, hogy ha bármilyen jellegű segítségre lenne szükségük az Asustól származó akkutöltők, vagy egyéb termékeik kapcsán, a szaküzlet munkatársai mindig a vevők rendelkezésére állnak. Continue reading

INFRAPANEL FŰTÉS | SÖTÉTSUGÁRZÓK | INFRASUGÁRZÓK

Az infrapaneles fűtés előnyei, hátrányai

infrapanel - infra fűtés előnyei

A földgáz sokkal olcsóbb energiaforrás, mint a hálózati villanyáram. Akkor hogyan lehetséges, hogy az elektromos infrafűtés mégis jóval takarékosabb a gázfűtésnél? Olvasd el a részleteket Az infrafűtés előnyei pont alatt.

Mi az infravörös sugárzás és mi az infrafűtés?

INFRAVÖRÖS SUGÁRZÁS | Az elektromágneses sugárzási spektrumnak a látható fénynél nagyobb, de a mikrohullámoknál kisebb hullámhosszúságú tartományát infravörös sugárzásnak vagy (vagy hősugárzásnak) nevezzük (780 nm és 1 mm közötti sáv).

infrasugárzók - infravörös sugárzás

Az infravörös sugárzás jellemzői

Az infrasugarakat az emberi szem nem érzékeli fényként, viszont a bőr receptorai mint melegérzetet regisztrálják.

INFRAFŰTÉS | Azt a fűtési módot, amely az infrasugarakat kibocsátó fűtőtestek révén valósul meg, infrafűtésnek (infrared heating) nevezzük. A gyakorlatban ez az elektromos energiának sugárző hőenergiává alakítása révén történik.

Mi az infrafűtés legfőbb sajátossága?

Az, hogy a hagyományos, konvekciós fűtéssel (kályhák, konvektorok, radiátorok) szemben az infra fűtőtestek a levegőt nem melegíti fel, csak a hősugárzást elnyelni képes fizikai testeket (így a sugárzónában tartózkodó embereket és az elért tárgyakat, illetve főleg felületüket). Ezután a tárgyak (falak, mennyezet, padló, bútorok) továbbadják a hőt a környezetnek, végül felmelegítve magát a levegőt is.

Infrafűtésnél a helyiségben tartózkodók hőérzete 3-5 Cesius fokkal magasabb, mint amekkora adott léghőmérsékletnél konvekciós fűtés mellett lenne.

Mi az infrapanel? Mi a működési elve?

Az infrapanel kifejezést több értelemben is használjuk:

 1. Általános értelemben: Az infravörös sugarakat kibocsátó, inkább lapos, mint testes, főleg falra és mennyezetre szerelhető melegítőkészülék.
 2. Leggyakrabban: Tábla alakú, kifezetten lapos, aktív felületén kerámiaszemcsékkel bevont, passzív oldalán reflexiós hőtükör-szigetelésű, legtöbbször grafitmassza alapú fűtőtest (úgy készül, hogy két műgyanta lap közé magas hőmérsékleten speciális grafitmasszát préselnek, ez a vezetőréteg termeli a hőt villanyáram hatására).
 3. Ritkábban: Nagyobb melegítőkészülék panel alakú fűtőeleme.

Az elektromos infrapanel működési elve a fentebb említett energiaátalakítás és sugárzással történő hőátadás.

A 2. pont alatt említett, 90-130 °C hőmérsékleten sugárzó infrapanelektől egyben-másban eltérő berendezés a sötétsugárzó ( 350-400 °C ) és az infrasugárzó (950-1000 °C). Léteznek továbbá fűtőfilmes infrapanelek, ezek kiválóak padló, fal vagy mennyezetfűtésre.

tükör infrapanel

Infra tükörpanel fürdőszobában

Az elektromos fűtőpanelek felületét gyakran képekkel díszítik, fürdőszobai használatra népszerű a tükör infrapanel.

Az infrapanel-fűtés előnyei – tapasztalatok

1. A közvetlenül érvényesülő hő

Az infravörös sugárzóktól a hőmennyiség nem másodlagosan, azaz nem a levegő közvetítésével, hanem közvetlenül jut el a felhasználóhoz. Ez energiamegtakarítással jár.

2. Zónafűtés, lokális fűtés

Az infrák nem fűtik ki az egész házat vagy a nagy lakást, nem melegítenek üres helyiségeket, nagy csőrendszert, vastag falakat. Célirányosan, az emberek tartózkodási zónájában melegítenek. Ez költségmetakarítást eredményez.

3. Az infrafűtés időfüggvénye optimalizálható

Mivel az infrakészülékek néhány perc alatt meleget produkálnak, csak akkor kell bekapcsolni őket, amikor helyben tartózkodunk. Nagy a megtakarítás.

4. A meleg nem száll fel a mennyezet alá,

mint a konvekciós fűtésnél, így jóval kisebb az energiaveszteség.

5. Nyitott, külső területeken is alkalmazható

A teraszra hiába telepítünk olajkályhát: melege felszáll, elfújja a szél. Az infratermékek hősugárzása kültéri teraszon is melenget.

infrapanel fűtés. webáruház

Az elektromos áram energiáját hatékonyan alakítja hővé az infrapaneles fűtés

Az infrafűtés hátránya: a villany drága, a gáz olcsó

Ahhoz, hogy 1 kilojoule hőenergiát előállítsunk, x köbméter gázra vagy y kilowatt villanyáramra van szükség. Tény: x köbméter gáz kb. feleannyiba kerül, mint y kilowattnyi villany. A földgáz sokkal olcsóbb energiaforrás, mint a hálózati elektromos áram.

Akkor miért is gazdaságos az infrapaneles fűtés?

Azért, mert a gázfűtés során nagy a hőveszteség és sok a fölöslegesen előállított, célszerűtlenül felhasznált energia. De hát fentebb fel is soroltuk… A lényeg az energiahasznosítás optimalizálása térben, időben.

Mi is tehát az infrafűtés hátránya? Talán az, hogy égési sérüléseket okozhat? Igen – de sokkal kevésbé veszélyes, mint egy vasaló!

Az infrapaneles fűtés előnyei sokkal nagyobbak hátrányainál

Ezen a  weboldalon megtudtuk, hogy mi az infravörös sugárzás?

Cáfolható vélemények:

 • az infra sötétsugárzók és mennyezeti infrasugárzók égési sérüléseket okozhatnak
 • az infrapanelek veszélyesek, mert használatuk során tűz keletkezhet
 • a fűtési költség csökkentése lehetetlen, mert olcsó a gáz, de drága a villany áram

Az előnyös és takarékos infrahasználat nyitja: hőeloszlás optimalizálás hatékony energiafelhasználás.

Kültéri infrapanel – Teraszfűtés

kültéri infra panel terasz fűtés

Infra sugárzó kültéri teraszon

Kültéri hősugárzókkal valósítható meg az infra teraszfűtés. Nem alacsonyak ugyan a kültéri infrapanel árak, de a vendéglői kerthelyiségek és teraszok téli komfortjának javítására igencsak jól hasznosíthatók. Az innovatív technológiai takarékos elektromos fűtés lakásban és azon kívül egyaránt.

Honlap optimalizálás

A jelen weboldal az infrabolt.hu webáruház támogatása céljából jött létre. Módszer: prémium linképítés.

Érdemes megismerni olyan fogalmakat, mint karbonszálas technológia, rétegrend, bordázat, mikatermikus hősugárzó, kerámiasugárzó, karbonszál, tükör infrapanel, teraszfűtés, télikert építés, fűtőfólia