Mi fán terem a virtuális asszisztens?

mi a virtuális asszisztensMég mindig vannak olyanok, akik azt feltételezik, hogy egy virtuális asszisztens nem több, mint egy otthon unatkozó anyuka, aki próbálkozik valamit pötyögni a számítógépen, hogy kiegészítse jövedelmét.

A virtuális asszisztens valójában – és jó esetben – egy jól képzett, magas hozzáadott értéket képviselő személy, aki túlterhelt vállalkozóknak segít levenni az adminisztratív terheket a vállukról, akár szaktudást igénylő feladatok elvégzésével.

Milyen jogi keretek között történik a munkavégzés?

A virtuális asszisztenciát leginkább az különbözteti meg a hagyományos munkavégzéstől, hogy a munkavégzés távmunkában történik, a kifizetés pedig számla ellenében történik. A számlaképesség tehát fontos kritérium munkavállalás előtt.

A virtuális asszisztensek szabadúszók, vagy ahogy angol kifejezéssel illetik freelancerek. Ez kulcsfontosságú, mert ha kötött munkaidőben dolgoznának, napi fix órában, akár meghatározott helyen, akkor az már kacérkodás lenne egy burkolt munkavállalói viszonnyal.

Hogyan lehet ügyfelet szerezni virtuális asszisztensként?

Azt tanácsolom, hogy ha most akarsz elindulni ezen az úton és még keresed a lehetőségeket, akkor az első és legfontosabb feladatod, hogy tisztába legyél a saját magad képességeivel. Mert addig nem tudod eladni magad, amíg nem tudod, hogy pontosan miben is vagy te a legjobb. Találd meg azt, amiben jó vagy és amit élvezel.

Ne legyél egyszerre szövegíró, közösségi média szakértő, hirdetéskezelő, grafikus. Mert lehet, hogy mindenhez konyítasz egy kicsit. De a piacnak arra van szüksége, hogy valamiben profi legyél. Ha kiváló az Excel táblázatkezelésben és nem riadsz meg az adatoktól, számoktól, akkor alkoss magadról olyan képet, ahol ez kitűnik. Ne egy legyél a sok közül, hanem legyél te a legjobb valamiben. Continue reading

Használt laptop diagnosztizálása

Használt laptop diagnosztizálásaTöbb okból is hasznos a használt műszaki cikkek vásárlása, így érdemes ezt a környezettudatos lépést népszerűsíteni. Maga a promotálás számos eszközzel történhet. Az egyik lehetőség: a használtcikk-webáruház keresőoptimalizálása. Érjük el, hogy egyes árucikkek nevére keresve ne csak az új termékeket kínáló szolgáltatások weboldalai kerüljenek fel a találati rangsor élmezőnyébe. Hanem azok a honlapok is, amelyek a használtcikk-kereskedelmet szolgálják és ahol online megrendelhetők ilyen áruféleségek.

Ám ezek beszerzésekor nem árt körültekintően eljárni, a terméket alaposan megvizsgálni. Alább azt vesszük sorra, mit vegyünk figyelembe, ha használt hordozható számítógépet szerzünk be.

Alapos vizsgálat vásárlás előtt

Mindenki számára pénzmegtakarítási lehetőség egy használt notebook vásárlása, de kockázatos befektetés is lehet, ha nem tudod, mit keressél és főleg: hogy mit találtál. A használt laptop diagnosztizálása kritikus lépés annak biztosításához, hogy minőségi terméket kapj, amely megfelel igényeidnek. Érdemes megvitatni a használtan vett mobil számítógép diagnosztizálásának kulcsfontosságú lépéseit.

Bevizsgálásnál az első lépés a fizikai állapot ellenőrzése. Ez magában foglalja a külső karcolások, horpadások és repedések számbavételét. Ezenkívül ellenőrizd a billentyűzetet, az érintőpadot és a portokat, hogy nincs-e rajtuk sérülés vagy kopás jele. Szintén elengedhetetlen a képernyőn az elhalt pixelek, elszíneződések és karcolások felismerése. Ezek a külső fizikai ellenőrzések segíthetnek azonosítani a készülékkel kapcsolatos esetleges problémákat, amelyek nem feltétlenül látszanak meg azonnal. Ha például karcolások vannak a képernyőn, az azt jelezheti, hogy a gépet rosszul kezelték vagy leejtették.

Rosszabb esetben a diagnosztika kezdődhet azzal, hogy kiderítjük, miért nem kapcsol be a laptop. Ehhez számos egyszerű lépést tehetünk, például ellenőrizhetjük a töltőt, a laptop akkumulátorát, a kábeleket, és a töltési led-eket. Ezen kívül az állapotfelmérés során érdemes ellenőrizni a noteszgép külső burkolatát, beleértve a kijelzőt, valamint, ahogy már említettük: a külső portokat és csatlakozókat. Ellenőrizni kell, hogy nincsenek-e rajtuk karcok, sérülések vagy törések.

Statisztikai felmérések alapján a használt notebook diagnosztikai vizsgálata során

a leggyakrabban előforduló hibák ezek:

  • Hardverhiba: a merevlemez meghibásodása, memória-hibák, processzorproblémák vagy hibás videokártya. Ezek különböző módon jelentkezhetnek, például rendszerleállás, lefagyás, kék halál vagy kijelzési rendellenességek formájában.
  • Akkumulátorproblémák: lehet, hogy az akku már nem tartja sokáig a töltést, gyorsan lemerül vagy egyáltalán nem működik. Ez igen negatívan befolyásolhatja géped hordozhatóságát és a felhasználás időtartamát.
  • Kijelzőhibák: előfordulhatnak sötét foltok, feltűnhet a pixelek hibás működése vagy megjelenhetnek kijelzőcsíkok. Ez rontja a felhasználói élményt és megnehezíti az adatok olvasását és megjelenítését.
  • Hűtési problémák: a ventilátorokban vagy hűtőrendszerekben problémákat tapasztalhatunk. Ez a túlmelegedést és a rendszer instabilitását eredményezheti.
  • Operációsrendszer-hibák.
  • Csatlakozóhibák: a csatlakozók, például a USB, HDMI vagy hang csatlakozók hibás működése vagy meghibásodása is gyakori probléma lehet a már nem új gépeknél.

Continue reading