Site icon Weblap.Org SEO

Prémium linképítés: árak, jelentés

Miért prémium? Mi az ára? Linképítés mesterfokon

Ha érdekli, keressen: levél a linképítő szakembernek.
Más: Prémium használt laptopok

Szögezzük le: a prémium linképítés ára magas. De miért is? És mi indokolja a fizetésen felüli jutalom jelentésű prémium szó használatát? A munka világában ugyanis ez a jelentése: a különlegesen jó teljesítményt végző munkavállaló havi béren túli külön jutalma. De nézzük, mi a jelentés a keresőmarketing, a weboptimalizálás területén.

A külső hivatkozások száma és minősége nagyban befolyásolja a weblap Google-helyezését

Mi a „prémium linképítés” jelentése?

Sokféle értelmezési lehetőség adódhat, közelíthetünk az árak, a cél vagy az eszközök felől, de ha a lényeget megragadó definíciót szeretnénk, így határozhatjuk meg a fogalmat:

Prémium linképítésnek nevezzük azt a keresőmarketing eljárást, amelynek során a SEO-szakértő különösen hatékony, erős és megbízható backlink-profilt épít egy honlap Google-helyezéseinek javítása céljából.

Itt tehát nyilván nem a havidíjas elszámoláson túli kifizetésről van szó, hanem egy eleve szabott ár szerinti elszámolásról, amely azonban a feltételezett alapcsomag, alapszolgáltatás összegén túlmutató árat jelöl meg kínálatában.

Általában a keresőmarketing ügynökségek és webtárhely szolgáltatók szeretnek élni ezzel a kifejezéssel. Azt sejtetik, hogy lehet éppen valami fapados, gagyi, félamatőr (alapáras vagy akár ingyenes) megoldást is választani a kínálatukból, de aki ad magára valamit, az prémium minőségű szolgáltatást vesz igénybe. Kicsit olyan a kettő között a viszony, mint a divatban a konfekció és a méretre készült egyedi öltözék között. Vagy mint a vendéglátóiparban a menü és az À la carte között. Ha valóban jól akar kinézni, jót akar enni, ha valóban TOP pozíciót akar elérni honlapjával a keresőben, akkor ne sajnálja rá a pénzt. Vásároljon prémium szolgáltatást.

Ugyanakkor, véleményem szerint, magára adó SEO-szakértő mindig a lehető legjobb minőségű munkával tiszteli meg a szakmát, önmagát és az ügyfelét. Különbség inkább csak a munka volumenében és komplexitásában, illetve a felhasznált erőforrások mennyiségében és azok saját-árában mutatkozik. Nem mester, csak műkedvelő az, aki gyenge oldalakat használ fel linkelhelyezésre. Kontár, aki link-katalógusokban való regisztrálással, fórumokban való spam commentekkel igyekszik megúszni a kreatív, időigényes munkavégzést. A Google szempontjait ismerő igazi keresőmarketinges szaki maximális minőségre törekszik, ez azonban az ő büdzséjében is plusz költség és plusz munka formájában jelentkezik. Hiszen teendői ellátásához több tárhelyet, több tucatnyi domaint tart fenn. És akár 100 PR-cikk blog fölött diszponál.

Keresőoptimalizálás mesterfokon

Hatékony keresőoptimalizálást ugyanis ma már nem lehet végezni tartalommarketing eljárások alkalmazása nélkül. A linképítésben ez azt jelenti, hogy minden egyes hivatkozás „becsomagolásához” jelenetős mennyiségű egyedi, releváns tartalmat kell előállítani és minél magasabb internetes autoritású webcím (Domain Authority) alatt kell publikálni. No és persze ezeknek a publikációknak a tartalmát optimalizálni szükséges, kívülről pedig érdemes más lapokra újonnan felrakott linkekkel támogatni.

Nos, azt a tevékenységet, amelyikben nemcsak a megbízó weboldala számára épül direkt visszacsatolásokat tartalmazó linkprofilt, hanem

azt valóban joggal nevezhetjük prémium linképtésnek. Hiszen az alaptevékenységbe a másodlagos (és gyakran harmadlagos) visszautalások rendszerének kiépítése valóban nem tartozik bele. Viszont az így épülő hálózat ténylegesen hatékonyabb, mint a kevésbé strukturált rendszerek. Így hát

a prémium linképítés ára

Prémium linképítés, linkelhelyezés

éppen emiatt a pluszmunka miatt magas. Illetve azért is, mert a tartalommarketing eszközök használata járulékos költségekkel jár. Ahhoz, hogy magas értékű webhelyeken közölhessük a hivatkozást tartalmazó marketingszöveget, ezekhez az egységekhez hozzá kell férnünk.

Persze az ingyenes blogok igénybevétele hasznos, de nem elégséges: legjobb ha saját tárhelyen saját domain név alatt építünk statikus bázisoldalakat és vezetünk tematikus blogokat a SEO-projektek számára. Ezek fenntartása azonban plusz költséggel jár, és mivel tudható, hogy a linkprofil annál hatékonyabb, minél több domain alól és minél több IP címről érkeznek a visszacsatolások, így a linképítő mester kénytelen számos tárhelyet és jó sok domaincímet fenntartani. Éves szinten ez szép summa.

Ha pedig van mondjuk 120 tematikus blogja, az is világos, hogy ezeket egymaga nem tudja eléggé rendszeresen friss posztokkal etetni, így külső szövegírókra, vendég bloggerekre (csúnyább szóval bérblogolókra) van szüksége. És ha a saját óradíját csak egy nyelvtanáréhoz igazítja, aztán beszorozza azzal a napi 1,5-2 órával, amit feltétlenül foglalkozni kell egy honlap linképítő projektumában, akkor kiderül… Hogy a prémium minőségű linképítő munka ára valószínűleg jóval több, mint amit a megbízó erre szánni tud.

Linképítés árak 2023

Havidíjas, sikerdíjas linkprofil építés

Megoldás lehetne havidíj helyett a sikerdíj, ám ez a SEO-szakértő számára igen kockázatos, ugyanis a Google működését több évtizedes tapasztalattal sem lehet pontosan kiismerni. Így igaz ugyan, hogy a megfelelő elméleti-szakmai tudás és a sokéves gyakorlatban kikísérletezett keresőmarketing eljárások eléggé nagy biztonsággal eredményesek. Emiatt egy linképítő tuning várhatóan a második hónapban meghozza a kulcsszavas helyezések látványos javulását az organikus találatok eredményoldalán (ennek neve angol rövidítéssel SERP). Ám a gyakori algoritmus frissítések bármikor hozhatnak meglepetést, és a még oly kreatívan és csakis legális módszerekkel végzett linkprofil építés is  kudarcot vall. Épp ezért az óvatos honlap-optimalizáló mester, aki tudja, mi a titka a Google első helyre kerülés lehetőségének, előleget kér munkájára, mondván:

Nincs ingyen linképítés. Olcsó sem!

Persze azért van ingyenes megoldás is: ha a website tulajdonosa maga készíti a hiperszöveget és egyedül rakja fel a hivatkozásokat FREE, nem pedig PRO lehetőségek keretében.

Ezzel szemben a havidíjas, 60 % előleges link building ára 2020-ban is a kulcsszavak mennyiségétől, továbbá a konkurens oldalak számától és erősségétől függ: az erős versenyben nyilvánvalóan több erőfeszítés kell a sikerhez, a weblap organikus forgalmának növeléséhez. A linktuning futamideje a feladat nehézségétől és a megbízó elvárásaitól függően 4-6 hónap, esetenként többre is szükség van. Ezt pozíciótartás követheti féláron.

Prémium linképítő csomagok ára komplex feladatvégzéssel

Linképítés árak alacsony verseny közepes verseny erős verseny
1 kulcsszó 75.000 Ft / hó 100.0000 Ft/ hó 125.000 Ft / hó
2 kulcsszó 90.000 Ft / hó 125.000 Ft / hó 160.000 Ft / hó
3 kulcsszó 120.000 Ft / hó 150.000 Ft / hó 190.000 Ft / hó
4 kulcsszó 150.000 Ft / hó 190.000 Ft / hó 240.000 Ft / hó

>> Részletek: Milyen minőségű linkek és milyen számban épülnek az oldalra?

Ezek nettó árak, de alapesetben a prémium linképítés brutó ára is ennyi.

Cél: Google helyezés javítás, első helyre kerülés a keresőben. Módszer: keresőoptimalizálás. Linképítés árak 2023. Tarifacsomag: havidíjas vs. sikerdíjas megállapodás. Mi az ára, mennyibe kerül a linkbuilding? Nincs ingyen linképítés – szakértői honlap optimalizálás – keresőmarketing tippek nem olcsón. Backlink profil építés.

Használt prémium laptopok ára Budapesten

Prémium minőségű használt notebookok webáruházból

2023-ban az árak nagyban függenek a márkától, a modelltől, az állapottól és a konfigurációtól. A webes kereső alapján általában 80 000 és 200 000 forint között mozognak az árak. Természetesen ezek csak átlagos értékek, és egyedi esetekben eltérések lehetnek. Ha konkrét típusokra vagy kíváncsi, akkor javaslom, hogy nézd meg az alábbi webáruházakat, ahol sok használt notebookot találhatsz különböző árkategóriákban:

Általában a felújított prémium laptopok magukban hordozzák a kifinomult design és az újgenerációs hardvereszközök ötvözetét. Minden esetben átgondolt felújítási folyamaton estek át, hogy hosszútávú megoldást jelentsenek új tulajdonosuk számára akár home office munkához is.

Exit mobile version