A honlap-SEO szakember szerint

Mi a honlap SEO szakember feladata?

honlap seo szakember - google szakértőAz, hogy minél jobb kulcsszavas helyezéseket biztosítson a gondjaira bízott weblap számára az organikus keresési találatok oldalán (GOOGLE SERP). Ahogy az egyik szakmai weboldalon olvashatni: az utóbbi időben minden honlap SEO szakember és Google helyezéseket optimalizáló web szakértő, miközben a keresőmarketing eljárásait alkalmazva törekszik a honlap számára a lehető legjobb Google helyezések megszerzésére, és miközben egyszerre foglalkozik a keresőbarát forma és az adott témában releváns tartalom egyidejű kialakítására, aközben abból az alapfeltevésből indul ki, hogy

 • minden weblap optimalizálható

továbbá

 • minden keresőtalálati helyezés javítható.

Ám a website persze azt is hangsúlyozza, hogy a mindenáron a top 10-be vagy első helyre kerülésnek nem szabad öncéllá válnia: az organikus találati rangsorban való előbbre helyeződés mögött közérdeklődésre számot tartó releváns webtartalomnak kell lennie – ennek hiányában a vezető pozíciókat hosszú távon nem sikerülhet megtartani.

Vizsgáljuk meg a két szakértői állítás külön is. Ha minden weboldal optimalizálható, akkor tudnunk kell,  hogy

mi a honlap-optimalizálás lényege

A SEO-szakemberek blogjai attól hangosak, hogy a weblapok rangsorolásában egyre nagyobb a jelentősége a minőségi honlaptartalomnak. A kulcsszavas kereséseknél a kifinomult Google-algoritmus igyekszik a legértékesebb, tartalmilag leggazdagabb oldalakat élre hozni, de a világcég belső emberein kívül senki sem tudja, hogy pontosan melyek a besorolási kritériumok és az egyes szempontok mekkora súllyal esnek az értékelésben, de a  honlapoptimalizálással foglalkozó SEO-szakértők gyakorlati tapasztalatai alapján nagyjából mégis tudják, mi az, amire bizonyosan figyelni kell, azaz valószínűsíthető,  melyek a legfontosabb rangsorolási kritériumok, melyekből minél többet ajánlatos érvényesíteni ahhoz, hogy egy honlap esélyes legyen a találati listákon való jó szereplésre. A honlap-optimalizálás lényege tehát a tartalmi megfeleltetés és a formai megfelelőség. A kettő együtt eredményezi az optimalizált, keresőbarát weblapot.

Ebből következik a második állítás helytállósága, ugyanis a honlaptartalom fejlesztésével valóban

minden organikus helyezés javítható

– a feljavított SEO-kondíciók mindenképpen javítani fogják a korábbi kulcsszavas pozíciókat. Ám ez a folyamat kis idő után leáll, ha nem követi a keresőoptimalizálás második szakasza: a támogatói háttér felépítése.

A honlap seózását végző szakember munkájának tehát itt következik a neheze: a linkprofil építés. (A támogatói linkhálózat kiépítése azzal a céllal történik, hogy a külső webhelyek kulcsszavas hivatkozásai révén a keresők mindinkább jelentősnek, az adott témában mérvadónak és ennek folytán kedvező helyre sorolják a támogatott weblapot az organikus keresőtalálatok listáján.) Ha az építkezés szakszerűen, tartalmi összefüggésekre alapozottan megtörténik, akkor áll be az az állapot, amelyet a specialisták így hívnak: weboptimum.

A webszakértő feladata

A honlapoptimalizálást végző SEO szakember tisztában van azzal, hogy minden weblap organikus Google helyezése két fő tényezőn, 1) a webtartalom minőségén, eredetiségén, információgazdagságán és 2) a keresőmarketing szabályai szerint szerint felépített releváns linkprofilon múlik. A webszakértő feladata, hogy a rá bízott portált, blogot, céges vagy tematikus honlapot ennek megfelelően alakítsa át és a releváns külső hivatkozások webrendszerét felépítse.


SEO-programok 2017-2018-ban

Optimalizációs keresési kulcsszavak, honlaptémák:

 1. Budapesti laptop szerviz véges honlapjának, egy alkatrész webáruházának optimalizálása
  1. Dell laptop akkumulátor csere
  2. Asus laptop töltő vásárlás
 2. Teraszbeépítés és télikert gyártás – szolgáltató cég weboldalának szaértői seózása
  1. Télikert építés Budapest
  2. A terasz beépítés mint a télikertgyártás legolcsóbb módszere

SEO-tuning 2016

Az aktuális optimalizációs projektumok kulcsszavai a következők: 1. Télikertek: teraszbeépítés, kerti pergola, üvegpavilon, télikertgyártás Budapest. 2. Mobilmarketing: tömeges sms-küldés okostelefonra, sms-kampány lebonyolítása Gateway rendszerben. 3. Szamizdat: A demokratikus ellenzék a Kádár-korszak utolsó éveiben, könyv és lapkiadás, szamizdatos tüntetések. 4. Tartalommarketing: releváns tartalom és kontextus, honlaptartalom optimalizálása. 5. X Y Z generáció: a digitális nemzedék létrejötte. 6. SEO-szakértő: Hogyan optimalizál a specialista – linképítés szakértői szinten. 7 Arvisura: hamis történelem, fikciós magyar őstörténet.

Miért vált nehézzé az optimalizáció?

A keresőóriás néhány évvel ezelőtt két komoly szigorítást hajtott végre, ezek akkor Panda és Pingvin algoritmus-frissítés (Panda & Penguin update) néven váltak ismertté. A weboptimalizálás korábban mechanikusan végrehajtható módszerei ettől kezdve kerülendőkké, mi több, károssá váltak. Azóta a korábbinál is nagyobb lett az egyéni megoldások jelentősége, a kreatív hozzáállás. A korszerű SEO kerüli az erőszakos módszereket, az egyoldalú linktámogatást, linkfarmok kiépítését és a linkkatalógusokban való szereplést. Előnyös pozícióba kerültek azok a seo-szakemberek, akik saját oldalaik webrendszerére támaszkodva végzik tevékenységüket és egyedi ötletek mentén építik fel a külső linkek hálózatát.

Honlap-SEO találatok

Néhány weboldalam az első SERP-tábláról

Honlap optimalizálás. Google első 10 – honlapoptimalizalas.blog.hu/
Honlapoptimalizálás. Weboldal Google első 10 helyezés javítása. Kreatív linképítés, weblap Googleoptimalizálás, keresőoptimalizálás. Honlap-SEO: bdk

SEO szakértő: Google helyezés javítás. Honlapoptimalizálás, linképítés
seo.balladium.hu/ – Google-helyezés javítás SEO-szakértő segítségével: honlapoptimalizálás, linképítés nem olcsón. Keresőmarketing szakember. SEO jelentése. Website optimization.

Honlap optimalizálás, organikus weboptimalizálás. SEO Google első hely
seo.balladium.hu/arvisura-honlapoptimalizalas/
Organikus weboptimalizálás, új SEO módszerek: Honlapoptimalizálás és … Számos olyan honlap kapott büntetést (sorolódott hátrább), amely korábban jól szerepelt a kulcsszavas találatok közt.

Honlap-optimalizálás árak. Keresőmarketing, Google honlap Seo-net
ungparty.net/honlap-optimalizalas/
Honlapoptimalizálás. Weboldal kereső optimalizálás: Google első helyezés javítás a keresőmarketing és linképítés módszerével. Net seo szakértő: BDK – árak.

Honlap Keresőoptimalizálás – Google Weboldal Optimalizálás, linképítés
www.makkai.org/linkepites/
Honlap Keresőoptimalizálás: Linképítés. Weboldal GoogleOptimalizálás. Keresőmarketing SEO. Google első hely: Tömeges sms küldés, Télikert építés.

Az ide másolt snippetekben megtalálhatók a honlap-seo kulcsszóval a TOP 10-ben szereplő webegységeim url-je, szándékosan nem tettem a linkeket kattinthatóvá.

A web szakértő feladatai közé tartozik: organikus honlapoptimalizálás és kreatív linképítés. A honlap-SEO szakember szerint a weblapok keresőtalálati rangsorolásában a minőségi web-tartalom és a kulcsszavakra nézve releváns linkprofil építés a mérvadó.

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük