Helyezés javítása a keresőben

A honlap-keresőoptimalizálás fortélyai – keresőbarát weboldal + linkprofil építés

weblap-optimalizalas

  • 1. cél: a honlap Google-helyezésének a javítása
  • 2. cél: első oldalra, azaz első 10-be kerülés
  • 3. cél: első hely a Google-keresőben
  • Jó-jó… De mindezt: hogyan lehet elérni?

Hát így:

A Google-helyezés javításának eljárásai

  1. keresőbarát weboldal készítése (megfelelés az általános Google-ajánlásoknak és keresőszempoknak – tartalmi és formai kritériumok)
  2. a honlaptartalom optimalizálása (annak elérése, hogy megadott kulcsszavakra nézve a weblap tartalma releváns legyen – megfelelő kulcsszavas reprezentáció)
  3. hiteles linkprofil építése (minél több értékes külső webhelyen szöveges hivatkozások elhelyezése – megfelelő tartalmi összefüggések biztosítása)
  4. további SEO (keresőoptimalizálás) és SEM (keresőmarketing) eljárások alkalmazása: regisztrálás Google- és más analitikai és statisztikai rendszerekben; közösségi oldalak integrálása a wboldalba, tartalommegosztás és linkmegosztás, támogató blog indítása, kiterjedt PR és tartalommarketing…

Az egyes pontok alá sorolt eljárások olyan komplex  tevékenységet takarnak, amelyek számos szempont egyidejű érvényesítését teszik szükségessé. Ezen túlmenően az egymástól eltérő munkafolyamatokat is összehangoltan kell végezni és a teljes optimalizációs eljárást egységben kell tartani. Ennek hiányában a Google-helyezések javulása annak ellenére is elmaradhat, hogy magukat a részfeladatokat hibátlanul elvégeztük. Célunk ugyanis nem úgy általában az optimalizálás, nem úgy általában a forma és a tartalom megfelelő kialakítása, nemcsak egyszerűen egy erős támogatói háttér-linkhálózat létrehozása, amit célul tűzünk ki, az eminens módon

a kulcsszavas helyezések javítása

– így voltaképp a teljes optimalizációs folyamatot az előre kiválasztott kulcsszavakra összpontosítva kell irányítanunk. Ez teszi bonyolulttá az eljárás egészét és ezért szükséges hozzá megfelelő szakértelem, tapasztalat – és kreativitás.

Ennek a webhelynek az állandó oldalain hosszabb leírások keretében főként a keresőoptimalizálás általános kérdéseivel, illetve az egyes területek főbb jellegzetességeivel foglalkozom (az oldalak leírását lásd a hasábmenüben), míg a konkrétabb mozzanatokról folyamatos blogbejegyzések szólnak (lásd a frissek közt). A tágabb szakmai leírások elolvasása inkább az elméleti tudás gyarapítását és az összefüggések megértését szolgálja, míg a blogposztok a gyakorlati teendők egyes lépéseiben szolgálhatnak segítségül.

A helyezésjavítás nem öncél

Bár hangsúlyozom fentebb, hogy az optimalizációs tevékenység homlokterében a Googlehelyezések javítása áll, így tehát az a legfőbb célkitűzés, hogy weblapunk a keresőtalálatok közt az első helyre vagy legalább az első oldalra kerüljön az organikus  találatok listáján, ez mégsem öncél

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.